Безплатна доставка и връщане

Всичко за Extra Fine Мерино Вълната - една от най-меките и ценени вълни


 Започваме годината с пускането на специална лимитирана колекция плетива, изработени с голям процент Extra Fine Мерино Вълна. Цената и качеството на този вид вълна е значително по-скъпа и ценена от стандартната вълна. Затова решихме да ви разкажем малко повече за тази материя.

Какво е Extra Fine Мерино Вълна?

Значение на Extra Finе - използва се, когато вълната е по-фина и мека от традиционната, което я прави по-удобна за носене. Мерино вълната или още наричана мериносова вълна е висококачествена вълна с превъзходни свойства, която се добива от специална порода Мерино овце. Това е една от най-високо ценените породи, заради качеството на тяхната вълна. 
Какви са качествата на Мерино Вълната?
• Мерино вълната е смятана за една от най-меката висококачествена и ценена вълна, подходяща е за алергична кожа. Изделията изработени от нейните влакна издържат и запазват вида си за дълго. 

• Другото предимство на тази материя е естественото контролиране на температурата. Регулира я чрез абсорбиране и освобождаване на влагата. Гарантира, че няма да ви стане прекалено студено, като уровнесява температурата и осигурява допълнителна топлина в студено време, но също така изолира и горещината през лятото и отвежда излишната топлина при прегряване. Позволява на кожата да диша. Мериносовите овце могат да живеят при температури от -10°С до +30°С, благодарение на тяхната вълна.

• Контролира неприятните миризми чрез естествена устойчивост на растежа на микроорганизмите. Например синтетичните влакна могат да увеличат степента на лоша миризма, защото създават естествена среда за бактериите.
• Вълната Мерино може да поеме до 30% от собственото си тегло във вода, преди да се усети мокра - много повече, отколкото синтетичните материи. Нещо повече – повърхността на нишките остава суха, а влагата се пренася към сърцевината на нишките и за разлика от полиестера например, вълната продължава да се усеща топла и комфортна, дори когато е мокра.

Грижа за Мерино вълна
Друго предимство на Мерино вълната е лесната ѝ поддръжка. Устойчива е на свиваемост и може да бъде изпирана в перална машина със специален препарат и щадяща програма за вълна с температура до 30 градуса, с максимално ниска или никаква центрофуга. Не се добавят омекотители при пране на всякакви вълнени изделия. При сушене се препоръчва да се оставя да изсъхне по естествен начин без пряка слънчева светлина.

*Винаги спазвайте препоръките написани на вътрешните етикети за грижа и третиране на вашите дрехи. 
Това са първите изделия, които не са произведени в нашата собствена база, за това искаме да обърнем внимание на фабриката, която избрахме. Оборудвана и специализирана е в производството на плетива, което гарантира прецизност на плетене и шиене. 

Това означава, че плетивата не са деформирани, а шевовете са фини и точни. Моделите напълно съответстват с разработените от нас дизайни.

КЪМ ПЛЕТИВАТА