Безплатна доставка и връщане

Къде и как се създават новите модели?


Нови модели VERYCHI се произвеждат постоянно в нашата собствена база. Ще ви разкажем как изглеждат от идеята до витрината.


Идеите на новите модели идват от Кирил, Бистра и Даниела. Вкусът, познаването и опитът им позволяват да интерпретират модните тенденции и да създават неща в стил VERYCHI.

С нова скица те идват почти всеки ден в ателието, където моделиер, технолог и шивачи започват да работят по разработването на прототипа. Резултатът от тяхната работа ще бъде референтен модел, който ще служи като мостра, според която всички копия ще бъдат ушити.

Всичко започва с обсъждане на модела и избора на плат: свива ли се, подходящ ли е за конкретния модел. След това следват измервания: дължина на продукта, ръкави и други параметри.

Конструкторът и технологът обсъждат детайлите, след което се шие и първият прототип. Бистра и Даниела пробват първата дреха. Тук е важно да се видят всички недостатъци, какво не е наред, къде дърпа или набръчква. Случвало се е, след първата прошита дреха моделиерът да смени ръкав, дължина и др.Понякога Даниела и Бистра носят прототипа в продължение на няколко дни, за да видят дали е удобен, има ли нужда да се добави или премахне нещо. След необходимите корекции - отново пробват и така докато прототипът не стане идеалният еталон.

Върху него се градират и останалите размери. Ние предлагаме номерация от XS до XL. Моделите се размножават на програма, а не ръчно. Това е много по-удобно, тъй като кройките не се износват, не се деформират и това позволява да бъдат разпечатани на специален принтер по всяко време.

Технологът ни проверява качеството на мострата и ако всичко е наред се пуска в производство.

Първите мострени прототипи се снимат, а когато всички копия са готови се проверява тяхното качество, разпределят се бройки за онлайн магазина, както и за физическия ни магазин.

Накрая в гардероба ви се появява нещо ново, което да ви радва.